0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Najprimernejše cvetje za herbarij. VIDEO + DARILO!

V tem videu ti želim pokazati, katero cvetje je za prešanje najprimernejše. Narava nam ponuja ogromno cvetja, ki je različnih oblik, barv in tekstur. Žal pa ni vso primerno za herbarij.

Tvoja izbrana roža naj bo čimbolj ploščata, saj tako ne vsebuje velike količine vode, kar bi med prešanjem lahko povzročilo plesen ali gnilobo. Nabiranja se loti čez dan ob suhih in sončnih dneh, ko so cvetovi najbolj odprti. Če lahko jih sprešaj takoj, ko jih utrgaš, sicer pa jih za nekaj časa položi v vazo, da bodo dlje časa ostali sveži. 

V nekaterih primerih bo potrebno odstrani odvečne cvetove in liste, za lepši izgled. Če je prašnik previsok je bolje, da rožo sprešaš s strani, drugače pa cvetove odstriži čimbolj na vrhu stebla in jih položi v prešo tako, da so obrnjeneni navzdol, saj se lažje razporedijo po podlagi. Zaradi vpijanja vlage je pomembno, da jih sprešaš med kartoni in listi, striktno se izogibaj vodoodpornih oz. plastičnih map, saj se tako pojavi plesen.

Počakaj približno 14 dni preden preveriš, kakšni so rezultati. Ko je cvetje popolnoma suho ga previdno odstrani iz preše in skrbno shrani v svoj herbarij. Pri tem si lahko pomagaš s topo pinceto. Večino cvetlic skozi postopek prešanja rahlo izgubi barvo, belo cvetje pa ponavadi postane rjavkasto.

Zate sem pripravila BREZPLAČEN SEZNAM CVETJA razporejenega po letnih časih, ki ga je vredno sprešati. KLIKNI TUKAJ, vpiši svoj elektronski naslov in si shrani seznam.

Hvala za pozornost in lepo se imej! :)

Vabim te, da se s svojim elektronskim naslovom 

vpišeš v Živino ustvarjalnico

in tako prejmeš 10% popust ob prvem nakupu.