0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Pred uporabo spletne trgovine www.zivinaustvarjalnica.com si prosim preberite spodaj navedene pogoje poslovanja. V kolikor boste v spletni trgovini Živina ustvarjalnica opravili nakup, pomeni, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji moje spletne trgovine.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.zivinaustvarjalnica.com so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in določajo pogoje uporabe spletne trgovine www.zivinaustvarjalnica.com, pravice uporabnika in poslovni odnos med podjetjem in kupcem. S spletno trgovino www.zivinaustvarjalnica.com (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja Borut Sluga s.p.. (v nadaljevanju »prodajalec« ali »podjetje«), Gosposvetka 10, 1000 Ljubljana, 8143781000, TRR: SI56 0400 1004 7201 159. Podjetje ni zavezanec za DDV.

Z uporabo spletne trgovine www.zivinaustvarjalnica.com se uporabnik strinja s Splošnimi pogoji poslovanja in Politiko zasebnosti in varovanja podatkov. Podjetje si prizadeva za točnost navedenih podatkov in si pridružuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb. Dopuščena je možnost tipkarskih napak.

SPLOŠNE INFORMACIJE

Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

VSEBINA IN FOTOGRAFIJE

V spletni trgovini www.zivinaustvarjalnica.com so napisani glavni podatki o izdelkih in dodane fotografije izdelkov. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega videza izdelkov. Dekorativni dodatki ob predstavljenih izdelkih na fotografijah so izvzeti iz dobave. Vsebinske napake pri opisih izdelkov so možne in zanje ne odgovarjamo.

NAKUP

V spletni trgovini www.zivinaustvarjalnica.com so izdelki na voljo izključno preko spleta. Naročanje poteka v slovenskem jeziku 24 ur na dan celo leto. Naročite lahko izdelke, ki so na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki so na voljo do odprodaje zalog.

POGODBA IN CENE

Kupoprodajna pogodba se sklene med kupcem in podjetjem v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko obvestilo, ki potrjuje sprejem naročila). Oddana naročila se štejejo kot dokončna. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku in je v obliki računa shranjena v elektronski obliki na strežniku podjetja. V primeru, da podjetje ne more izvesti naročila pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, si podjetje pridržuje pravico do zavrnitve naročila.

Cene izdelkov so predstavljene kot maloprodajne cene in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Vse cene so navedene v EUR in ne vključujejo davka, saj podjetje ni davčni zavezanec. Cene izbranih izdelkov veljajo na dan opravljenega nakupa (ko kupec prejme elektronsko potrdilo o sprejemu naročila) in so dokončne ter veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Občasno cene izdelkov nihajo glede na aktualne akcije in morebitne popuste.

POSTOPEK NAKUPA

V spletni trgovini www.zivinaustvarjalnica.com kupec izbere željen izdelek in s klikom na zavihek “Dodaj v košarico” prične postopek nakupa.

 • Na desni strani se odpre zavihek povzetka košarice, kjer kupec lahko vidi, kaj je že v njej. V kolikor želi dokončati nakup klikne na zavihek “Na blagajno”. 
 • Odpre se nova stran, kjer se prikaže vsebina košarice in cena skupaj z dostavo. V kolikor kupec želi dodati še kakšen izdelek, to lahko stori tudi v tem koraku. S klikom na zavihek “Nadaljuj z nakupom” se ponovno odpre spletna trgovina z izdelki. V kolikor kupec želi nadaljevati z naročilom, klikne na zavihek “Nadaljuj z naročilom”, kjer izpolni vse zahtevane podatke za dostavo naročenega izdelka.
 • S klikom na zavihek “Naprej na plačilo” se odpre novo okno, kjer kupec preveri, če je vsebina košarice pravilna in izbere način plačila. Način plačila je možen po predračunu. S klikom na zavihek “Potrdi” se odda naročilo, ki ga ni več mogoče spreminjati.
 • Kupec po oddaji naročila na elektronski naslov prejme podatke o oddanem naročilu in podatke za plačilo.

NAROČILO

Ob oddanem naročilu kupec prejme elektronsko pošto z obvestilom, da je naročilo sprejeto. V obvestilu so navedeni naročeni izdelki in količine le teh.

V roku 1 ure od oddanega naročila ima kupec možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte na naslov info@zivinaustvarjalnica.com z naslovom sporočila »Odstop od naročila«, v elektronski pošti pa zapiše še številko naročila.

RAČUN IN DOBAVNI ROK

Če kupec v roku 1 ure naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Podjetje najprej pregleda naročilo in preveri dobavljivost naročenih izdelkov ter naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Kupec po elektronski pošti prejme podatke za dostavo in plačilo. V kolikor je kupec izbral način plačila preko neposredne bančne transakcije je dolžan plačati znesek naročila na račun podjetja.

Če naročeni izdelki trenutno niso na zalogi, podjetje o dobavljivosti izdelkov obvesti stranko preko elektronske pošte in ji sporoči predvideni čas dobave. V primeru, da se stranka s predvidenim časom dobave ne strinja, lahko odstopi od pogodbe. Kupec preko elektronske pošte podjetju sporoči, kateri izdelek želi odstraniti iz naročila oziroma ali želi odstopiti od celotnega naročila. Podjetje kupcu vrne morebitna že vplačana sredstva. Podjetje ne prevzema nobene odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave izdelkov.

DOSTAVA

Spletna trgovina www.zivinaustvarjalnica.com izdelke dostavlja po Sloveniji. Kupec je seznanjen s stroškom plačila pred oddajo naročila. Strošek dostave krije kupec in je naveden tako v postopku naročanja kot tudi na računu.

Možna je le dostava po pošti: Naročene izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Naročeno blago bo dostavil pismonoša Pošte Slovenija na naslov, ki ga kupec navede ob oddaji naročila. Podjetje si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito. Po prejemu plačila na TRR podjetja bo podjetje izdelke pripravilo za odpremo.

Strošek dostave se spreminja glede na količino izbranih izdelkov, saj se le-ta določi glede na težo pošiljke. Vsi stroški dostave so navedeni pred končno potrditvijo nakupa.

Naročene izdelke odpošljemo v najkrajšem možnem času, običajno v roku 1-5 delovnih dni. Podjetje se bo potrudilo, da naročene izdelke odpošlje predvidoma naslednji delovni dan po prejetem naročilu in po vidnem plačilu na računu TRR podjetja. V kolikor bi prišlo do zamude pri dostavi, podjetje o tem obvesti kupca.

NAČIN PLAČILA

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.zivinaustvarjalnica.com se kupec zavezuje, da bo poravnal kupnino in poštnino.
 

Plačilo je možno po predračunu.

Plačilo po predračunu (TRR): 

Podjetje ob oddanem naročilu po elektronski pošti pošlje kupcu vse podatke za kupnino in poštnino celotnega naročila. Kupec izvede neposredno bančno transakcijo preko svoje spletne banke ali z UPN nalogom ali preko položnice. Kupec izvede neposredno bančno transakcijo na tekoči račun, odprt pri Abanki d.d., z naslednjimi podatki: 

Borut Sluga s.p.
Gosposvetska 10
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0400 1004 7201 159

Rok za plačilo je 8 delovnih dni po prejemu potrditve naročila na izbrano elektronsko pošto, kjer kupec prejme podatke za plačilo. Ko kupec poravna kupnino in poštnino, podjetje naročilo pošlje v nadaljnjo obdelavo ter ga v najkrajšem možnem času odpremi. V kolikor plačilo z neposredno bančno transakcijo ni poravnano v roku, opredeljenim v elektronskem sporočilu ob potrditvi naročila, podjetje smatra, da kupec odstopa od naročila.

VRAČILO BLAGA ALI MENJAVA

Želim si, da v spletni trgovini nakupuješ z veseljem in neobremenjeno. Če te skrbi, da ti izbrani izdelki ne bodo ustrezali, me že pred oddajo naročila kontaktiraj na info@zivinaustvarjalnica.com in z veseljem ti bom pomagala ter odgovorila na zastavljena vprašanja.

V kolikor kupcu naročeni izdelki ne bodo ustrezali, jih lahko zamenja ali vrne. Kupec ima po Zakonu o varstvu potrošnikov (43. člen) pravico, da v roku 14 dni od prevzema blaga brez navedbe razloga za svojo odločitev podjetje obvesti, da odstopa od pogodbe.

Postopek za vračilo blaga: Kupec natisne in izpolni Obrazec za vračilo ali menjavo izdelka. Obrazec skupaj z izdelkom in računom pravočasno pošlje na sedež podjetja Borut Sluga s.p., Gosposvetska 10, 1000 Ljubljana. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v originalni embalaži, v nespremenjeni količini, z vsemi etiketami in računi, iz pošiljke mora biti razvida tudi identifikacija naročila. Pri vračilu izdelkov, kjer je bila upoštevana promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek). Poleg tega lahko kupec podjetje na elektronski naslov info@zivinaustvarjalnica.com obvesti, da (kdaj) bo izdelek vrnil.

Po prejemu vrnjenega blaga podjetje kupcu takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu blaga, vrne vsa prejeta plačila ali izdelke zamenja. Ob vračilu blaga za namen vračila mora kupec sporočiti svoje osebne podatke ter transakcijski račun.

Edini strošek, ki bremeni kupca, je strošek vračila izdelka (poštnina). Podjetje bo zavrnilo pošiljke z vračilom izdelkov v primeru, ko bi moralo podjetje ob prevzemu poravnati strošek pošiljanja. V primeru zamenjave blaga veljajo enaki pogoji dostave kot pri običajnem nakupu, kar pomeni, da kupec ponovno plača strošek pošiljanja blaga do vrednosti 100 eur. Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je bil izdelek pripravljen posebej po njegovih naročilih.

REKLAMACIJA

Kupec lahko izdelke reklamira, če izdelki nimajo lastnosti, ki jih je podjetje izrecno obljubilo ali če je podjetje poslalo napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Reševanje reklamacij iz naslova stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga. Reklamacije izdelkov z obstoječo napako nam sporočite na e-mail info@zivinaustvarjalnica.com.

STVARNA NAPAKA   

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec mora podjetje obvestiti o napaki ter v obvestilu na info@zivinaustvarjalnica.com čim bolj natančno opisati napako in podjetju omogočiti, da stvar pregleda.

Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno običajno rabo;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je podjetje izročilo izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Kupec poškodovan paket prinese na najbližjo pošto v enakem stanju kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

AVTORSKE PRAVICE

Kakršnakoli uporaba informacij, vsebine ali fotografij spletne trgovine www.zivinaustvarjalnica.com je dovoljena le z izrecnim pisnim soglasjem podjetja. Vse avtorske pravice so pridržane.


Vabim te, da se s svojim elektronskim naslovom 

vpišeš v Živino ustvarjalnico

in tako prejmeš 10% popust ob prvem nakupu.