0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Zakaj so privlačne produktne fotografije ključne za večjo prodajo?

Zakaj so privlačne produktne fotografije ključne za večjo prodajo?

Se tudi ti strinjaš, da se med pregledovanjem izdelkov v spletnih trgovinah naš pogled najprej ustavi ob fotografiji in šele nato na besedilu, ki je pod njo? V svetu, kjer besede včasih niso dovolj, da bi prepričale potencialne kupce k nakupu, ima vizualna predstavitev izdelkov izjemno pomembno vlogo.

Spodaj ti zaupam 5 glavnih razlogov, zakaj vrhunske produktne fotografije niso le lep okras tvoje spletne trgovine oz. družabnih omrežij, ampak so tudi ključ do uspešne prodaje in privabljanja kupcev.

1. Prvi vtis je ključen
Ko potencialni kupec prvič pride v stik s tvojo spletno trgovino, ima le nekaj sekund, da se odloči ali mu je izdelek všeč ali ne. Prva stvar, ki mu pade v oči je zagotovo fotografija, ki izdelek prikazuje. Če je ta slabe kvalitete z neprimerno svetlobo in neuravnoteženo kompozicijo je velika verjetnost, da bo hitreje pogledal še h konkurenci.

Dobre produktne fotografije pa niso pomembne le iz estetskega vidika, ampak tudi iz praktičnega. Kvaliteten posnetek bo tvoj izdelek prikazal v najboljši luči, kar potencialnim kupcem omogoča, da si lažje predstavljajo, kako bo produkt izgledal v njihovem življenju.

2. Gradijo zaupanje
Privlačne produktne fotografije poudarijo kvaliteto tvojih izdelkov in dajejo vtis profesionalnosti. Pri pregledovanju lično urejene spletne trgovine stranke takoj dobijo občutek, kaj lahko pričakujejo in se tako lažje odločijo za nakup.

3. Poudarijo detajle
Po vsej verjetnosti se vsi strinjamo, da si želimo pred nakupom izdelek pogledati čimbolj podrobno. Kvalitetne fotografije potencialnim kupcem lažje omogočijo, da se približajo izdelku in si ga ogledajo iz različnih zornih kotov. To jim daje občutek kontrole in varnosti pri nakupu.

4. Pripovedujejo zgodbo
Vsak izdelek ima svojo zgodbo in dobre produktne fotografije to zgodbo uspešno pripovedujejo. S pravilno izbiro rekvizitov, ustrezno uporabo svetlobe in premišljeno postavitvijo v prostor lahko skozi fotografijo ustvariš željeno vzdušje, ki bo stranko lažje povezalo z izdelkom.

5. Povečajo konverzijo
Na koncu dneva je cilj vsake prodajne spletne strani povečati prodajo - torej prepričati obiskovalce, da postanejo kupci. Študije so pokazale, da imajo strani z visoko kakovostnimi produktnimi fotografijami veliko višje konverzije, kot tiste s slabimi. Ljudje preprosto bolj zaupajo podjetjem, kjer je izdelek prikazan na bolj profesionalni način.

Kakovostne produktne fotografije so vsekakor investicija v še večji uspeh tvojega posla. Ne le, da bodo privabile več kupcev in tako povečale prodajo, temveč tudi izboljšale ugled tvoje blagovne znamke.

Vabim te, da se s svojim elektronskim naslovom 

vpišeš v Živino ustvarjalnico

in tako prejmeš 10% popust ob prvem nakupu.